Lažne nagradne igre na Fejsbuku nude pametne uređaje u ime Telenora

Lažne nagradne igre na Fejsbuku nude pametne uređaje u ime Telenora

Photo: Tim Bennett on Unsplash

Kompanija Telenor Srbija je upozorila javnost da su se u proteklih nekoliko dana na Fejsbuku pojavile lažne nagradne igre koje u ime Telenora poklanjaju različite modele pametnih telefona. U objavi na zvaničnoj stranici Telenora kompanija je navela da nije organizator ovih nagradnih igara, kao i da Fejsbuk stranice na kojima su se korisnici pozivali na učešće nisu zvanične Telenor stranice na toj društvenoj mreži. Pored toga, Telenor je Fejsbuku prijavio lažne stranice.

SHARE CERT još jednom apeluje na građane da vode računa o tome koji nalozi na društvenim mrežama objavljuju informacije o nagradnim igrama i sličnim ponudama i da ni u kom slučaju na neproverenim nalozima i stranicama ne ostavljaju podatke o ličnosti i druge poverljive informacije, kao što su brojevi bankovnih računa ili kartica.

Takođe, ne otvarajte sumnjive linkove ili priloge koje ste dobili putem elektronske pošte, čet aplikacija (WhatsApp, Viber, FB Messenger) ili SMS poruka od nepoznatih pošiljaoca koji vam mogu nuditi razne pogodnosti u zamenu za vaše podatke.