Tim.

 

Andrej Petrovski

Šef tima / Specijalista sajber forenzike

Andrej Petrovski ima zvanje mastera sajberkriminologije, dok je diplomu osnovnih studija stekao kao inženjer softvera. U SHARE Fondaciji je specijalista sajber forenzike od 2014, sa fokusom na slučajeve sajber napada na onlajn medije u Srbiji. Kao autor i koautor, objavio je niz radova iz sajber bezbednosti, informacione privatnosti i sajber kriminala. Takođe je data entuzijasta i bavi se analizom podataka za istraživanja metapodataka, nevidljivih infrastruktura i drugih sajber fenomena, u saradnji sa multidisciplinarnim timom SHARE Labs.

@BertiePetridis

Danilo Krivokapić

Šef pravnog tima

Danilo Krivokapić je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pet godina je radio u Upravi grada Beograda. Pravosudni ispit je položio 2015. godine, kada se pridružio SHARE Fondaciji gde radi kao koordinator na istraživanjima vezanim za privatnost i zaštitu podataka. Vodio je projekat “Podaci o ličnosti u javnom sektoru” tokom 2015/2016. U svom radu fokusiran je na pitanja primene nove regulative o oblasti privatnosti i zaštite podataka, javnih politika u nacionalnom zakonodavstvu, ekonomije podataka i njenog uticaja na privatnost, kao i novih oblika sajber kriminala, i druga.

@dkrivokapic

Sonja Malinović

Projektni koordinator

Sonja Malinović je završila master studije kao inženjer organizacionih nauka. Članica je Dršutva Srbije za odnose s javnošću. Radila je u Victoria grupi a.d. Beograd kao stručna saradnica za korporativne komunikacije, dok je u Executive grupi radila kao pripravnica-saradnica za klijente. Trenutno radi kao koordinatorka projekata u SHARE Fondaciji.

Bojan Perkov

Istraživač politika i praksi

Bojan Perkov je istraživač politika i praksi u SHARE Fondaciji. Njegove oblasti istraživanja su sloboda izražavanja na internetu, onlajn i građanski mediji, monitoring digitalnih prava i sloboda u Srbiji, kao i druga pitanja u vezi sa sadržajem na internetu, poput cenzure, povrede časti i ugleda i odgovornosti onlajn posrednika. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, 2011. godine na smeru novinarstvo i komunikologija, a 2013. je stekao zvanje master komunikolog, takođe na FPN-u.

bojanperkov

@Bojan_Perkov

Petar Kalezić

Data Researcher

Petar Kalezić je student prava na Pravnom fakultetu Univerziteta Dzon Nezbit u Beogradu. Interesuju ga digitalna prava, privatnost i uticaj interneta na svakodnevni život. Sertifikovani je eksterni auditor za standard ISO/IEC 27001:2013. Trenutno je angažovan u SHARE Fondaciji kao data istraživač.

pkalezic